Pravno obvestilo

Splošni pogoji za dobavo energentov

Pravilniki o postopku za obravnavo pritožb odjemalcev

Splošni pogoji uporabe spletne strani www.najcenejsaelektrika.si

Omejitev odgovornosti

Podjetje RWE Ljubljana, energetske storitve, d. o. o, se bo po najboljših močeh trudilo zagotavljati točne in ažurne podatke na svojih spletnih straneh, vendar uporabnike opozarja, da so besedila informativnega značaja, zato ne jamči in ne prevzema nobene odgovornosti za morebitno netočnost informacij, za občasno nedelovanje strani ter tudi ne za morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij, ali za neprijetnosti, ki bi izhajale iz obstoja spletnih strani, iz dostopa do in/ali uporabe in/ali nezmožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh in/ali za kakršnekoli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini, ne glede na to, ali so bili obveščeni o možnosti take škode. Vsi uporabniki objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost.

Na spletnih straneh RWE Ljubljana obstajajo tudi povezave na druge spletne strani, ki niso v nikakršni povezavi s podjetjem. RWE Ljubljana ne more jamčiti in tudi ne prejemati ali posredovati pritožb glede točnosti vsebin katerekoli spletne strani, za katero nudi povezavo ali referenco, in ne prevzema nobene odgovornosti za zaščito podatkov na teh spletnih straneh.

Varstvo osebnih podatkov

V skladu z vsakokrat veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 94/2007, ZVOP-1) uporabnik spletne strani z vnosom in oddajo osebnih podatkov soglaša, da se ti zbirajo, obdelujejo in hranijo v zbirki podatkov, ki jo vzpostavi, obdeluje in hrani družba RWE Ljubljana za namene neposrednega trženja, tržnih analiz, poprodajnih aktivnosti ter za obveščanje o novostih v njeni ponudbi. Uporabnik lahko od družbe kadarkoli zahteva, da trajno ali začasno preneha hraniti in obdelovati njegove osebne podatke tako, da zahtevo za prenehanje posreduje na e-naslov prodaja.slovenija@rwe.si ali na naslov Bravničarjeva ulica 13, Ljubljana.

Pravila za piškotke

RWE Ljubljana na spletnih straneh uporablja piškotke, ki se na računalnik uporabnika naložijo šele, ko ta sprejme Splošne pogoje za uporabo spletne strani. Ob tem se naložijo naslednji piškotki, ki so del storitve Google Analytics:

  • _ga: trajanje 2 leti, za razlikovanje med uporabniki,
  • _gat: trajanje 10 minut, za omejevanje pogostosti poizvedb.

Prav tako se naloži piškotek podjetja ActiveCampaign (domena trackcmp.net) s trajanjem 30 dni, ki se uporablja za spremljanje obiska spletne strani, in piškotki storitve za spletno analitiko Piwik:

  • _pk_ses: trajanje 30 minut, za spremljanje seje,
  • _pk_cvar: trajanje 30 minut, za interno statistiko,
  • _pk_id: trajanje 2 leti, za razlikovanje med obiskovalci,
  • _pk_ref: trajanje 6 mesecev, za določanje strani, ki so obiskovalce usmerile na najcenejsaelektrika.si.

RWE Ljubljana uporablja storitev tawk.to za zagotavljanje pogovora v živo s svetovalci. V primeru uporabe storitve se nastavijo vrednosti v piškotke TawkConnectionTime, Tawk_*, __tawkuuid, ki so potrebno za tehnično delovanje storitve pogovora v živo. V primeru, da te storitve ne uporabljate, se v zalednih sistemih za podatki shranjenimi v navedenih piškotkih ne hranijo podatki.

S piškotki zbrane podatke RWE Ljubljana uporablja za učinkovito upravljanje spletnih strani, da izve več o vedenju uporabnikov po celotnih spletnih straneh, da analizira trende in zbere demografske podatke o uporabnikih na celovit način. Zbrani podatki se lahko uporabijo za tržne in oglaševalske storitve ter za komunikacijo (na primer optimizacijo in izboljšanje uporabniških izkušenj, ki zagotavlja bolj privlačne ponudbe in storitve).

Kalkulator

Izračun računa za električno energijo in prihrankov po preklopu na RWE s pomočjo spletnega kalkulatorja je izključno informativne narave in nima pravnega učinka.

Avtorske pravice

Vsakršno objavljanje in kopiranje delov ali celote spletnega mesta brez predhodnega pisnega soglasja podjetja RWE Ljubljana d. o. o. ni dovoljeno.

Spremembe pogojev

RWE Ljubljana si pridržuje pravico do sprememb in popravkov Splošnih pogojev za uporabo spletne strani brez predhodne najave. Spremembe začnejo veljati ob objavi.

Objavljeno  8. 2. 2016